Healthy Mama Lifestyle is hèt platform voor zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen, die aktief zijn, ondernemend en een tikkie gevoelig 😉

Als moeder van vijf sensitieve, aktieve en temperamentvolle kinderen heb ik een bewogen leven met veel uitdagingen en hindernissen. En een lange tijd was ik daar constant door overweldigd, onrustig en ongelukkig van. Het begon met sombere gevoelens en vermoeidheid in de zwangerschap van de oudste en eindigde na de bevalling van de derde met een diepe depressie en een lichaam dat 1,5 jaar later niets meer deed. Hier kun je mijn verhaal lezen

anita brinkman en twee zoonsJe hoeft je geen speelbal van het leven te voelen

Ik zat bij een dokter op vakantie in Zeeland en ratelde met hoge ademhaling mijn verhaal af waarom ik nou niet kon genieten terwijl het daar nu eindelijk tijd voor was nu ik vakantie had. Dat ik me in plaats daarvan enorm depri en opgejaagd voelde… ‘A mai mevrouw’, zei de arts; ‘als ge daar nu nog mee moet gaan beginnen, met genieten, zijde ge wel wat laat (belgische arts 😉

Het trof me hard toen ik me realiseerde dat ik dus niet alleen nu niet kon genieten maar dat de andere 50 weken van het jaar ook niet deed! Eenmaal thuis startte mijn zoektocht naar ontspanning, rust en energie. En zo kwam ik tot het (meer positieve) inzicht dat ik rond de zwangerschappen een enorm ontwikkelingsproces had doorgemaakt dat gepaard ging met angsten, depressie, onrust, overprikkeling, fysieke ongemakken en een altijd aanwezige vermoeidheid of ik nu 6, 12 of 16 uur sliep!

Omdat ik er geen weet van had hoe dat kwam en ik er qua zelfzorg geen adequaat antwoord op had, raakte ik logischerwijs langzamerhand burn-out. Het was een proces van jaren om weer in balans te komen. Ik heb veel uitgeprobeerd, onderzoek naar gedaan, gelezen, therapieen en behandelingen gehad en cursussen en opleidingen gevolgd. Zo vond ik een manier om mijn levensenergie te aktiveren en behouden waardoor ik direct dingen makkelijker kon doen, beslissen en onthouden en rustig kon blijven met mijn kinderen, zelfs in moeilijke situaties.

Ik blog sinds 2014 over gezondheidsverbetering door leefstijl, voeding en stressmanagement en vat mijn verhaal samen in een boek De healthy mama code. De wat meer persoonlijke verhalen plaats ik op facebook Ik ben enthousiast en gepassioneerd om deze kennis te delen en heb een motto naar aanleiding van mijn drang naar uitdaging in combinatie met mijn gevoeligheid:

Je mag best druk zijn maar je hoeft je niet druk te maken

Ik maak (hormonale) disbalans rondom zwangerschap bespreekbaar en biedt hulp en bemiddeling aan moeders tussen roze wolk en depressie. Diverse aspecten HSP, perfectionisme, loslaten, intuitie, energie, onafhankelijkheid, grenzen, verantwoordelijkheid, pleasen etc. maar ook baby-blues, vermoeidheid, overprikkeling, hormonen en burn-out worden benoemd binnen de vijf probleem/groei gebieden van vrouwen: Time-management (structuur), fysiek, emotie’s, relatie en moederschap.

Ik geloof dat elke moeder het leven kan leven dat ze wenst en het voorbeeld voor haar kinderen kan zijn dat ze wil, als ze luistert naar haar eigen stem en die durft uit te spreken en te volgen. Zo stimuleer je je zelfvertrouwen en positiviteit wat je weer uitstraalt naar je kinderen. En gebruik je je kracht op een vrouwelijke manier in plaats van met uitspattende negatieve energie.

Je kunt ervoor kiezen minder gejaagd en ongeduldig te leven waardoor je makkelijker tot antwoorden komt vanuit je hart op dagelijkse uitdagingen die er zijn. Dit resulteert weer in het relaxter en bewuster omgaan met het moederschap en eigen welzijn. En dan leer je echt aanwezig zijn, leven in het NU; het enige moment dat er toe doet.

Nog alle dagen ben ik dankbaar voor het leven wat ik nu heb en het gemak waarmee ik de meeste dingen voor elkaar krijg. Dit heb ik mede te danken aan het feit dat ik mijn intelligentie en gave om dingen ‘voor te voelen’ serieus ben gaan nemen. Deze kennis wil ik graag delen met andere moeders, hun partners en andere geïnteresseerden.

Wil je dit ook leren? Neem gerust contact op 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *